Nieuws van de bibliotheek

De bibliotheek is gesloten wegens het Coronavirus

De regering heeft strenge Coronamaatregelen afgekondigd, die jullie raken en die ons raken. De bibliotheken in Nederland zijn gesloten tot tenminste 19 januari 2021. In deze nieuwsbrief informatie over de sluiting en alternatieven om kinderen toch gebruik te laten maken van het aanbod van de bibliotheek.

Uitleendatum wordt automatisch doorgeschoven

Alle boeken die nu door kinderen en door scholen zijn geleend, krijgen een nieuwe terugbrengdatum: 25 januari 2021. Mocht de sluiting van de bibliotheek verlengd worden, dan wordt ook de terugbrengdatum daaraan aangepast. Dit wordt bekendgemaakt na de persconferentie op 12 januari.

Online aanbod van de bibliotheek

Het online aanbod van de bibliotheek blijft in de lucht en wordt waar mogelijk uitgebreid. Hierbij een overzicht van dit aanbod voor kinderen en volwassenen.

Voor alle leeftijden:

  • Leden kunnen digitaal doorlezen en -luisteren met de ruim 28.000 e-books en luisterboeken voor kinderen en volwassenen van de online Bibliotheek.
  • Onze diensten Delpher en DBNL, waar ook veel (kinder)boeken te vinden zijn, blijven ook beschikbaar.

Voor kinderen:

  • Op jeugdbibliotheek.nl staan nog meer leuke tips voor kinderen: inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken.
  • Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via yoleo.nl.
  • Voor de allerjongsten hebben we naast luisterboeken ook leuke voorleesfilmpjes via deze link op jeugdbibliotheek,nl.

Voor ouders:

  • Wat is de onlinebibliotheek? Via de online Bibliotheek heb je als Bibliotheeklid (alleen voor leden met een jaarabonnement *) toegang tot e-books en luisterboeken. Zo lees en luister je altijd en overal.Breed aanbod e-books en luisterboeken
    De online Bibliotheek heeft meer dan 28.000 e-books en ruim 3.600 luisterboeken. Het aanbod wisselt, zodat ze je steeds verrassende titels kunnen bieden. Hiervoor maken ze afspraken met uitgevers over online uitlenen. Ze doen hen best om je steeds blij te maken met nieuwe luisterboeken en e-books.Nog niet geregistreerd? Registreer je dan nu…

    * Niet geldig voor Budgetabonnement, Tijdelijk abonnement en actieabonnementen.

Boeken reserveren

Boeken reserveren – de bieb komt naar je toe

Niks meer te lezen? Je kunt boeken reserveren via mijnbibliotheek. Deze worden door een medewerker van de bibliotheek thuis gebracht.

Voor vragen kun je ons bellen van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur – 17.30 uur of mailen via info@bibliotheek-wijchen.nl.
Tijdens de kerstvakantie zijn wij telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 – 13.30 uur.

En verder… Kerstverhalen

We gaan deze week een aantal Kerstverhalen opnemen, onder andere het verhaal van Wijcheline én een verhaal over een scheve kerstboom. Als ze online staan, maken we dat bekend via Facebook en Instagram.

« Terug naar overzicht