Op de kleintjes letten………

Als ouders en als school letten we op de kleintjes: vanaf groep 1 tot en met groep 8, maar ook als ze naar de middelbare school gaan. We zorgen voor hun gezondheid, hun ontwikkeling, hun opvoeding…We willen niet dat ze iets te kort komen.

Soms is dat minder makkelijk dan we zouden willen, want het meeste wat we kinderen willen bieden kost geld. Soms is dat een probleem en dat merken we ook op school. Daarom voor ouders die soms moeite hebben om het allemaal financieel rond te krijgen een aantal tips.

Ouders die een (netto) inkomen tot 120 % van het minimum hebben (exclusief vakantiegeld) kunnen bij de gemeente Wijchen aanspraak maken op de zgn. kindregeling. Afhankelijk van de leeftijd van uw kind ontvangt u een bedrag wat gebruikt kan worden voor schoolkosten, sport en hobby en is er de mogelijkheid voor zwemles en aanschaf van een laptop. Meer info staat op de site van de gemeente Wijchen: https://www.wijchen.nl/kindregeling

Verdient u net iets meer dan de 120% (€ 1363.06 voor een alleenstaande en € 1947,22 voor samenwonende partners) dan kunt u contact opnemen met Stichting Leergeld: https://www.leergeld2stromenland.nl

 

En soms….soms zijn er in gezinnen meer vragen over financiële ondersteuning. Dan kunt u contact opnemen met de Stichting Vincentius Wijchen. Zij werken samen met de Diaconie van de Protestantse Gemeente in de Schakel en de Caritas in Wijchen. U kunt voor gesprek contact opnemen per mail of telefoon. (info@vincentiuswijchen.nl of 06-46267581) Alle vragen worden vertrouwelijk behandeld.

Wilt u meer informatie of mondelinge uitleg…neem dan contact op met de directeur of de intern begeleider van school. Daar zijn ook folders van de Vincentius Wijchen te verkrijgen.

Zij helpen u verder…want we willen samen op onze kleintjes letten en zorgen dat ze mee kunnen doen en niets te kort komen!

« Terug naar overzicht