De Nationale Voorleesdagen 2024 komen eraan!

Tijdens de Nationale Voorleesdagen (24 januari tot en met 3 februari) draait het om voorlezen aan kinderen van      0 tot 6 jaar, die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. Voorlezen heeft namelijk heel wat voordelen, zoals een positief effect op de woordenschat en het tekstbegrip. Bovendien ontwikkelen kinderen naast hun taalgevoel ook een beter inlevingsvermogen. Voorlezen gaat voor!

In de bibliotheek van de Zandloper worden ook regelmatig de zogenaamde ‘boekstartuurtjes’ georganiseerd. Speciaal voor peuters en kinderen van groep 1. De boeken sluiten aan bij de verschillende thema’s en er wordt daarna nog geknutseld.

Prentenboek van het Jaar 2024 ‘Help! Een verrassing!’ van Miriam Bos is gekroond tot Prentenboek van het Jaar 2024: een hartverwarmend verhaal over vriendschap, verwachtingen en verrassingen, waarin het vosje August tot zijn grote schrik verrast wordt door zijn vriendin Suus. De mini-editie van het prentenboek is tijdens de Nationale Voorleesdagen 2024 voor slechts € 5,75 verkrijgbaar in de boekhandel.

Op de site van de bibliotheek Wijchen zijn ook veel prentenboeken te vinden, die u gratis kunt lenen wanneer uw kind lid is van de bieb, voor meer informatie klikt u op de link: https://www.bibliotheek-wijchen.nl/in-de-bibliotheek/jeugd-en-jongeren/0-6.html

« Terug naar overzicht