Hartjesactie Bergharen, Hernen en Leur

We blijven helaas nog steeds geconfronteerd met het akelige virus Corona.
Hoewel het momenteel niet gaat om een volledige lock- down, merken we toch dat met name de kwetsbare ouderen wat meer aandacht nodig hebben.
De dorpsondersteuners Els en Niny zijn dus weer op pad gegaan in BHL om te vragen hoe het gaat en of er hulp nodig is.

Het idee was om aan de mensen een zakje door ons zelf gebakken hartjeskoekjes aan te bieden om ze daarmee een hart onder de riem te steken. Dit kon hun dag dan weer een beetje opfleuren en het was meteen een mooie aanleiding om in gesprek te gaan.
Hoe leuk zou het zijn als aan de zakjes geknutselde hartjes zouden hangen, gemaakt door de kinderen uit BHL. Daarvoor  hadden we de jonge kunstenaars weer nodig!

Samen met de 2 basisscholen uit de dorpen die het initiatief warm omarmden en de moeders Loes en Twanny, zijn kinderen aan de slag gegaan om hartjes te knippen, te kleuren en er een wens op te schrijven. De resultaten waren overweldigend! We konden gaan bakken en daarna snel op pad.

Inmiddels hebben we al veel mensen gesproken en aangenaam verrast met de hartjes.
Ook de komende weken gaan we nog door met deze mooie actie.
Het wordt zeer gewaardeerd, vooral de extra aandacht en gewoon even het praatje.
Hulp is tot nu toe niet veel nodig geweest, op een enkeling na, over het algemeen  wordt er goed voor elkaar gezorgd. Maar elke hulpvraag is er één en die proberen we dan ook meteen op te lossen.
Natuurlijk zijn de mensen erg enthousiast over de mooie knutselhartjes, we willen de scholen, Loes en Twanny, maar vooral de kinderen uit BHL daarvoor heel erg bedanken!
Geweldig om te zien hoe de kinderen zich inzetten voor hun dorpsgenoten die momenteel wat extra aandacht goed kunnen gebruiken.
Omzien naar elkaar krijgt een vorm met deze mooie actie en ook de verbinding tussen jong en oud!

Super bedankt allemaal!  Els en Niny, Dorpsondersteuners

 

« Terug naar overzicht