Verkeersveiligheid rondom Wingerd

Meerdere ouders hebben aangegeven de verkeerssituatie rondom onze school als onveilig te ervaren. Naar aanleiding van dit signaal hebben we met de gemeente gesproken. De gemeente ziet echter geen aanleiding om iets te veranderen aan de verkeerssituatie, omdat deze voldoet aan de veiligheidsnormen. Na een bezoek van een verkeersdeskundige werd duidelijk dat we samen met ouders kunnen zorgen voor een veiligere verkeerssituatie rondom school, tijdens de momenten van brengen en halen van de kinderen.

We willen ouders en verzorgers die kinderen halen en brengen dan ook het volgende vragen:

  • Bij het brengen en ophalen van uw kind(eren) zoveel mogelijk de poort aan de Weem gebruiken en/of óp het schoolplein te komen staan. Dit voorkomt dat de stoep niet wordt geblokkeerd.
  • Breng uw kind(eren) zo min mogelijk met de auto.
  • Parkeer eventueel uw auto iets verder van de school en loop het laatste stukje.
  • En als laatste een dringend verzoek uw auto niet op de stoep aan de overzijde van de Dorpsstraat. Hiermee blokkeert u namelijk het zicht voor kinderen die willen oversteken.
  • Breng uw kind(eren) niet te vroeg. Er is pas na 8.20 uur toezicht op het plein.
  • Dan nogmaals een herhaald verzoek. Graag afscheid nemen bij de deur van de school (met uitzondering van kleuters die nog geen 6 weken bij ons op school zitten). Voor vragen of het doorgeven van zaken kunt u vanaf 8 uur naar school bellen of degene die op het schoolplein staat aanspreken. Na school bent u altijd vrij om de school in te lopen om uw vragen te stellen of gewoon omdat uw kind u iets wil laten zien.

Wij vertrouwen op uw medewerking, want dit is voor de veiligheid van iedereen. Alvast heel erg bedankt!

« Terug naar overzicht